Вимагав хабар за довідку про травму в зоні ООС: ДБР затримало зловмисника

13:12, 25 января 2019
Службова особа вимагала 300 доларів.
Вимагав хабар за довідку про травму в зоні ООС: ДБР затримало зловмисника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчими столичного теруправління ДБР викрито факт пособництва в одержанні неправомірної вигоди, поєднаного з вимаганням такої вигоди, колишнім начальником медичної служби однієї з військових частин, батальйон якої базується у м. Бердянськ, передає прес-служба Бюро.

Особу затримали за оперативного супроводження Управління захисту економіки в Черкаській області та процесуального керівництва військової прокуратури Київського гарнізону.

Слідством встановлено, що у грудні 2018 року колишній начальник медичної служби військової частини, спільно з іншими невстановленими службовими особами, вимагав у військового неправомірну вигоду у розмірі 300 доларів США за довідку про отримання травми у зоні проведення операції Об’єднаних сил. Вказаний військовослужбовець мав законне право на такий документ, проте йому відмовляли в отриманні довідки без надання неправомірної вигоди.

24 січня у Києві військовослужбовець, який на даний час служить в іншій частині, під контролем правоохоронців перерахував вказаній службовій особі на банківську карту 8340 гривень (еквівалент 300 доларів США). Після цього отримав оригінал довідки про обставини травми.

Особу затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України після зняття грошей з банкомату. Неправомірну вигоду вилучили.

На даний час слідчі теруправління ДБР у Києві готують повідомлення особі про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди). Також готується клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі столичного територіального управління ДБР затримали старшого оперуповноваженого Прилуцького відділу поліції за вимагання неправомірної вигоди у розмірі 3000 доларів США.

Крім того, слідчі Центрального апарату ДБР викрили оперативного співробітника та начальника одного з відділів Управління СБУ в Запорізькій області після отримання ними неправомірної вигоди від іноземця у розмірі 1500 доларів США. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду