Загинули дідусь і 3-річна дівчинка: винуватець смертельної ДТП відбувся мінімальним терміном

08:45, 4 февраля 2019
Суд першої інстанції звільнив водія від відбування покарання. Апеляційний суд призначив мінімальний термін.
Загинули дідусь і 3-річна дівчинка: винуватець смертельної ДТП відбувся мінімальним терміном
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

18 жовтня 2017 року близько 22-ї години на трасі Київ — Чоп, поблизу села Колоденка Рівненського району, трапилася смертельна ДТП. Винуватця аварії суд звільнив від відбування покарання. Про це повідомляє Рівне.медіа.

48-річний мешканець села Корнин Ейтібар Мірзоєв, який перебував за кермом у стані алкогольного сп'яніння, грубо порушуючи правила дорожнього руху, на автомобілі Toyota Fortuner перетнув подвійну суцільну лінію розмітки та виїхав на смугу зустрічного руху. Там позашляховик зіткнувся з автомобілем ВАЗ-2101, який повертав ліворуч до готельного комплексу.

Від зіткнення ВАЗ-2101 розтрощило, внаслідок чого загинув пасажир, 51-річний мешканець Колоденки. Пізніше в Рівненській центральній міській лікарні померла 3-річна донька водія ВАЗ-2101, 28-річного Олександра, який із тілесними ушкодженнями також потрапив до медичного закладу. Крім того, до медустанови із політравмою доправили 46-річного рівнянина.

Вироком суду першої інстанції — Рівненського районного суду — у березні 2018 року обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ч. 3 ст. 286 КК України та засуджено до позбавлення волі на 5 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. Щоправда, суд звільнив обвинуваченого від відбування призначеного покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком на три роки.

Проте, не погоджуючись із таким рішенням суду в частині призначеного покарання, що не відповідало ступеню тяжкості вчиненого кримінального правопорушення та особі обвинуваченого, вирок місцевого суду у Рівненському апеляційному суді оскаржили прокурор та потерпіла, яка в тій дорожньо-транспортній пригоді втратила чоловіка й онуку. В апеляційних скаргах йдеться про скасування вироку місцевого суду та призначення обвинуваченому реального строку ув’язнення. Зокрема, прокурор просила призначити Ейтібару Мірзоєву покарання у вигляді позбавлення волі на 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. Потерпіла — 5 років в’язниці з додатковим покаранням, передбаченим санкцією ч.3 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Так, Рівненський апеляційний суд 29 січня 2019 року частково задовольнив апеляційну скаргу, скасувавши попереднє судове рішення в частині призначеного покарання та ухваливши нове, відповідно до якого винуватця смертельної ДТП засуджено до реального покаранняпозбавлення волі на 3 роки із позбавленням права керувати транспортним засобом на той же строк. Обвинуваченого взято під варту в залі судового засідання.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про жахливе ДТП в Запоріжжі на трасі Харків — Сімферополь. Зіштовхнулись легковики. Одна із автівок перетворилась в груду металу. Водій і пасажир ЗАЗу загинули на місці.

Також ми повідомляли про масштабне ДТП в Києві. Маршрутка з людьми потрапила під фуру. Усього постраждало семеро пасажирів автобуса. Одного чоловіка із понівеченого транспортного засобу довелось вирізати.

Ще раніше в Києві трапилась інша жахлива ДТП. Вантажівка знесла відбійник, вилетіла на зустрічну смугу, де здійснила наїзд на легкову автівку. Фура розчавила передню частину легковика та частково пошкодила салон.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду