Продавали зброю: ДБР затримало двох військовослужбовців

17:13, 8 февраля 2019
Особи були затримані у м. Бахмуті.
Продавали зброю: ДБР затримало двох військовослужбовців
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Краматорського територіального управління ДБР затримали двох військовослужбовців під час спроби продажу ручного кулемета Калашникова (РКК 5,45) та автомата Калашникова (АКМС 7,62). Кулемет продавці оцінили у 800 доларів США, автомат — у 400 доларів США. Про це повідомляє прес-служба Бюро.

За попередньою інформацією, військовослужбовці, які несли службу в районі проведення операції Об’єднаних сил, намагалися продати зброю, що була списана в 2014 році як втрачена в бою.

Особи були затримані у м. Бахмуті в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України за оперативного супроводу Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях під процесуальним керівництвом військової прокуратури Об’єднаних сил.

Слідчими теруправління ДБР, розташованого у м. Краматорську, готується повідомлення про підозру за частиною 4 статті 410 Кримінального кодексу України (Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, вчинені в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці).

 У разі доведення вини військовослужбовцям загрожує позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі Центрального апарату Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних ДБР, Генеральної прокуратури України та оперативного супроводження ГУ БКОЗ Служби безпеки України викрили та блокували ввезення та збут вогнепальної зброї на території України. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва