Вбили пострілами: на Рівненщині затримали виконавців та замовника вбивства

03:00, 10 февраля 2019
Неподалік місця вчиненого злочину поліцейські помітили двох чоловіків на автомобілі «BMW», які спостерігали за діями поліцейських.
Вбили пострілами: на Рівненщині затримали виконавців та замовника вбивства
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У селі Старе Село Рівненської області трапився НВ: від вогнепального поранення помер місцевий житель. Про це повідомляє прес-служба поліції.

Неподалік місця вчиненого злочину поліцейські помітили двох чоловіків на автомобілі «BMW», які спостерігали за діями поліцейських. Свідки вказали, що саме це авто бачили поблизу будинку загиблого після скоєння вбивства. Правоохоронці почали його переслідування. В північних районах Рівненської області ввели оперативний план «Сирена».

Неподалік села Томашгород утікачі покинули автомобіль та втекли до лісу. На затримання зловмисників орієнтували весь особовий склад поліції Рівненщини. Лісовий масив на кордоні Рокитнівського, Дубровицького та Сарненського районів оточили поліцейські, нацгвардійці та прикордонники. До спецоперації залучили і спецпідрозділ КОРД. Однак після більш ніж 10 годин втечі двоє жителів Старого Села все ж здалися поліцейським.

Під час спілкування зі слідчими чоловіки заперечували причетність до злочину, хоча і підтвердили, що мали неприязні стосунки із загиблим. Пояснили, що того вечора випадково дізналися про вбивство і приїхали з цікавості.

«Тим часом, в обідню пору у лісовому масиві в селі Березове, поблизу Білоруського кордону, наряд прикордонної служби затримав трьох чоловіків.В одного з них, 22-річного жителя села Великі Цепцевичі, раніше судимого правоохоронці виявили пістолет. Для з’ясування усіх обставин їх доставили до Рокитнівського відділення поліції, де вони зізналися, що вбили 30-річного жителя Старого села. Виконавці також повідомили, що вчинили злочин на замовлення так званого «Американця», 27-річного односельчанина загиблого. Відомо, що він причетний до розбою та хуліганства на території Рокитнівського району у 2017 році, і справа досі знаходить на розгляді суду» ,— зазначив т.в.о. начальника ГУНП Сергій Волков.

Його затримали сьогодні, дев’ятого лютого на орендованій квартирі у Рівному. Нині  він спілкується зі слідчими.

Трьох виконавців злочину помістили до ізолятора тимчасового тримання. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Старому Селі на Рівненщині невідомі застрелили чоловіка.

Крім того, ми писали, що в Тернопільській області чоловік застрелив свого знайомого після застілля. Стрілка затримала поліція на місці подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська