Представники ДБР та ОБСЄ обговорили можливі напрями співпраці

10:39, 13 февраля 2019
Бюро шукає міжнародних та вітчизняних експертів, які провели б тренінги для працівників ДБР.
Представники ДБР та ОБСЄ обговорили можливі напрями співпраці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 12 лютого, відбулась робоча зустріч директора Державного бюро розслідувань Романа Труби з представниками Координатора проектів ОБСЄ в Україні: національним радником з юридичних питань Олександром Водянніковим та національним менеджером програм з питань правової допомоги Віталієм Гацелюком, передає прес-центр ДБР.

Під час зустрічі Роман Труба та представники ОБСЄ обговорили питання подальшого співробітництва, зокрема, проведення тренінгів для працівників ДБР.

«Не менше 51% слідчих ДБР — це люди, які протягом останнього року не працювали на цій посаді в інших правоохоронних органах. Тобто без досвіду роботи у цій сфері. Ми шукаємо міжнародних та вітчизняних експертів, які провели б тренінги з кримінального аналізу, протидії корупційним злочинам та відмиванню грошових коштів», — розповів Роман Труба.

Також він повідомив, що ДБР долучає всіх зусиль для ухвалення змін до законодавства України, які розблокують окремі напрямки роботи: створення оперативних підрозділів та обрання керівного складу середньої ланки.

Сторони обговорили можливість проведення спільних заходів, присвяченій цій проблематиці.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Верховна Рада має ухвалити зміни до законодавства, які дозволять ДБР завершити своє формування — створити власні оперативні підрозділи та обрати керівників підрозділів.

Крім того, конкурсна комісія №1 ДБР роз'яснила процедуру зарахування результатів тестування на знання законодавства України, які були отримані конкурсантами під час проведення попередніх конкурсів на посади до Державного бюро розслідувань.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду