У справі зловмисника, який грабував малолітніх дітей, є нові подробиці

14:29, 13 февраля 2019
Суд взяв під варту чоловіка.
У справі зловмисника, який грабував малолітніх дітей, є нові подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За клопотанням Київської місцевої прокуратури №10 суд взяв під варту чоловіка, який підозрюється у вчиненні серії нападів на малолітніх дітей у Києві. Про це передає прес-служба відомства.

Зловмисник орудував на території житлового масиву «Сирець» у Шевченківському районі Києва. Як установлено слідством, його жертвами у період з 28 січня по 10 лютого 2019 року стало щонайменше 3 дітей (2 хлопчика та дівчинка) віком до 12 років.

Чоловік нападав на школярів вдень на вулиці та відбирав мобільні телефони. У двох випадках зловмисник застосував відносно дітей фізичне насильство.

10 лютого 2019 року під час проведення оперативно-розшукових заходів двоє правоохоронців, упізнавши зловмисника, намагались його затримати на вулиці. Останній чинив опір та завдав тяжкої травми одному з поліцейських. Попри це грабіжника вдалося затримати.

Нападником виявився 22-річний місцевий мешканець, раніше неодноразово судимий. Наразі йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 186, ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 186 (Грабіж), ч. 2 ст. 342 (Опір працівникові правоохоронного органу), ч. 2 ст. 345 (Насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України.

За клопотанням місцевої прокуратури судом відносно підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без застосування застави.

Перевіряється його причетність до вчинення аналогічних злочинів.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що за підтримки обвинувачення органами столичної прокуратури 35-річного мешканця столиці засуджено до 7 років позбавлення волі за вчинення розбійних нападів, поєднаних із погрозою застосування насильства.

Також ми повідомляли про криваву різанину під Львовом. Чоловік з ножем напав на двох 17-річних підлітків. Хлопці отримали серйозні поранення. Конфлікт виник внаслідок вживання спиртного.

Додамо, 24 січня напали на знімальну групу «Стоп корупції», що проводила журналістське розслідування незаконного видобутку піску. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив координатор групи.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду