Бойовики на Донбасі «засвітили» новітню російську техніку: є подробиці

08:45, 14 февраля 2019
У Луганську окупанти розмістили нові російські станції постановки перешкод.
Бойовики на Донбасі «засвітили» новітню російську техніку: є подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Днями в соціальній мережі були опубліковані фотографії російської станції постановки перешкод Р-330Ж «Житель», яку окупанти розмістили на полігоні Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Дідоренка.

Про це у блозі для видання «Трибун» написав співголова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов, посилаючись на повідомлення у Twitter блогера Necro Mancer.

Станція перешкод Р-330Ж «Житель» призначена для вирішення наступних завдань:

  • виявлення, пеленгування і радіозаглушення мобільних станцій систем рухомого супутникового зв'язку «Інмарсат» і «Ірідіум»;
  • виявлення, пеленгування і радіозаглушення базових станцій систем стільникового зв'язку стандарту GSM 1900;
  • радіозаглушення навігаційної апаратури споживачів систем супутникового зв'язку NAVSTAR (GPS).

Фактично Росія перетворила Донбас на випробувальний полігон для свого найновішого озброєння і відпрацьованих тактик ведення бою. Росія випробовує в Донбасі свою новітню зброю і тактику, застосовуючи техніку для створення радіоелектронних перешкод для зв'язку. Бойовики активно використовують проти ЗСУ засоби радіотехнічної розвідки (РТР) та радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ЗСУ збили російський безпілотник на ДонбасіВстановлено, що безпілотні літальні апарати «Гранат-2» виробляються підприємствами військово-промислового комплексу Російської Федерації.

Також ми повідомляли, що Росія в три рази посилила свою розвідку на окупованому Донбасі. Противник створив більше ДРГ, більше груп перехоплення радіоперемовин, засилає більше шпигунів.

Крім того, стало відомо, що від початку війни на Донбасі щонайменше 11 російських генералів керували «військами» угруповань «ДНР» і «ЛНР». Це ті, чиї дані змогла встановити українська розвідка. Частина з них — фігуранти кримінальних справ в Україні.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України