Зловмисник, який вимагав у свого колишнього адвоката $30 тисяч, постане перед судом

20:30, 15 февраля 2019
Чоловіку загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Зловмисник, який вимагав у свого колишнього адвоката $30 тисяч, постане перед судом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №5 слідчі Оболонського управління поліції завершили досудове розслідування стосовно зловмисника, який вимагав гроші у свого колишнього адвоката. Про це передає прес-служба столичної прокуратури.

Як встановлено слідством, на початку вересня 2018 року 50-річний уродженець Республіки Вірменія вступив у змову зі своїм товаришем задля вимагання 30 тис. доларів США, які він начебто передав адвокату у період з 2012 по 2017 роки як оплату за надання правової допомоги. Чоловіка засудили до 10 років позбавлення волі, але він звільнився умовно-достроково, відбувши 6 років покарання, тож вирішив отримати від свого захисника «компенсацію» за неякісну, на його думку, правову допомогу.

«У разі відмови чоловіки погрожували адвокату застосувати насильство щодо нього та його близьких, а також оприлюднити компромат, який стосується його професійної діяльності. Під час передачі обумовленої суми здирники були затримані правоохоронцями в одному з ресторанів Києва», — йдеться у повідомленні.

Наразі слідство у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт скеровано до суду.

Санкція статті передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Рівному затримали лідера злочинного угрупування, яке діє на території Рівненської області з 2011 року.

Крім того, в місті Кам’янське Дніпропетровської області ДБР затримало керівника підрозділу поліції, який систематично вимагав і отримував хабарі. Патрульний брав «данину» у місцевого таксиста, обіцяючи не заважати його роботі.

Також ми повідомляли, що слідчі ДБР затримали колишнього співробітника концерну «Військторгсервіс», що разом зі спільником вимагав і отримав 30 тисяч доларів США від підприємця.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді