Побили і пограбували: на Рівненщині бандити напали на ветерана АТО

03:00, 17 февраля 2019
Чоловіка били дерев’яною палицею та поранили ножем. Нападників затримали.
Побили і пограбували: на Рівненщині бандити напали на ветерана АТО
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 15 лютого, в сьомій годині ранку до поліції надійшло повідомлення від медиків, що у селі Зоря Рівненського району Рівненської області вони надавали допомогу та доставили до лікарні з численними травмами 22-річного місцевого жителя. Про це повідомляє місцеве видання ВСЕ.

Слідчо-оперативна група на місці події встановила, що близько третьої години ночі у квартирі, яку винаймав 22-річного чоловік, пролунав дзвінок. Не очікуючи небезпеки, він відчинив двері, однак з порогу отримав удар по голові дерев’яною палицею. Продовжуючи бити чоловіка по всьому тілу руками і ногами, затягли його до ванної кімнати, які там нанесли удар кухонним ножем в плече. Коли ж потерпілий сказав паролі до банківських карток, нападники викрали 100 доларів США, срібний ланцюжок, мобільний телефон, гаманець із картками та значок учасника АТО.

22-річний житель Зорі через деякий час пішов до сусідів, які йому викликали «швидку». У потерпілого діагностували травму грудної клітки, живота, колото-різану та множинні рани на тілі. Після надання необхідної медичної допомоги, чоловіка відпустили.

У результаті проведених першопочаткових слідчих дій і розшукових заходів оперативники встановили особи зловмисників. Ними виявилися 16-ти та 21-річні жителі Зорі. 

Молодшого нападника розшукали уранці за місцем проживання. З’ясувалося, що нині апеляційний суд виніс вирок про притягнення його до кримінальної відповідальності у виді позбавлення волі строком на три роки за вчинення крадіжок та грабежу. Крім того, на розгляді суду перебуває ще два кримінальні провадження за фактом крадіжки та грабежу з проникненням.

21-річного зловмисника затримали близько 23 години поблизу будинку, де той проживає. При чоловіку поліцейські виявили та вилучили усі крадені речі, окрім телефону.

«За фактом розбою, поєднаним із проникненням у житло, слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України», — повідомив начальник Рівненського районного відділення поліції Володимир Рой.

Санкція інкримінованої підозрюваним статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна. Поліцейські також перевіряють їх на причетність до інших кримінальних правопорушень.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у мережі з’явилося відео збройного пограбування автозаправки у Дніпровському районі Києва. Грабіжники приїхали на заправку вночі, зайшли в приміщення каси і напали на співробітника. Погрожуючи йому електрошокером, бандити забрали з каси виручку.

Крім того, у Голосіївському районі Києва невідомий вкрав сумку з майже 140 тисячами доларів. Невідомий чоловік підійшов до автомобіля SsangYong, в якому перебував чоловік 1981 року народження, та, розбивши заднє скло, витяг з автомобіля сумку з грішми.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду