Умовно з відстрочкою: у справі прокурора-хабарника несподіваний поворот

08:45, 27 февраля 2019
Дії обвинуваченого перекваліфікували з отримання хабара на шахрайство.
Умовно з відстрочкою: у справі прокурора-хабарника несподіваний поворот
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокурора, затриманого ще в травні 2017 року під час отримання 10 000 доларів хабара, засудили до трьох років умовно. Про це повідомляє газета Верховної Ради «Голос України».

Чоловіка спіймали на гарячому після передачі йому коштів у кафе «Філіжанка» в місті Кропивницькому. Кошти він одержав за закриття кримінальної справи, розпочатої за фактом привласнення грошей службовими особами ТОВ «Супрім Груп», за якою Кіровоградська місцева прокуратура здійснювала процесуальне керівництво. Затриманий визнав свою вину і розкаявся, але йому загрожувала зовсім інша міра покарання. Проте, як з’ясувалося, насправді у прокурора не було повноважень для самостійного закриття справи. Таке рішення мав приймати слідчий поліції.

Тож, як повідомляють із посиланням на вирок Ленінського районного суду від 19 лютого 2019 року, дії обвинуваченого перекваліфікували — замість отримання хабара йому інкримінували шахрайство. А злочин кваліфіковано як закінчений замах на заволодіння чужим майном у великих розмірах шляхом обману та зловживання довірою.

Колишнього прокурора звільнили від відбування покарання з випробувальним терміном на один рік. Суд також постановив зняти арешт з майна обвинуваченого: земельної ділянки площею два гектари в Одеській області, мобільного телефону та вилучених коштів.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі ДБР затримали начальника сектора одного із райвідділів поліції в Одеській області, якого спіймали на вимаганні та отриманні доларових хабарів.

Також ми повідомляли, що слідчі ДБР затримали адвоката директора державного підприємства за надання неправомірної вигоди. Чоловік запропонував співробітникам управління захисту економіки неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів США за вчинення дій в інтересах свого клієнта.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва