Тестування для державних реєстраторів та нотаріусів: відбувся другий прийом заяв

15:55, 15 марта 2019
363 особи допущено до складання тестів.
Тестування для державних реєстраторів та нотаріусів: відбувся другий прийом заяв
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

З 5 по 13 березня 2019 року Міністерство юстиції України проводило другий прийом заяв для проходження автоматизованого анонімного тестування з метою визначення професійної компетентності осіб, які мають намір здійснювати функції державних реєстраторів. Про це повідомляє прес-служба відомства.

«За цей період Мін’юст кожного дня отримував заяви, і до тестів були допущені 363 особи, які виявили бажання пройти відповідне тестування»,  повідомила заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Ірина Садовська.

У тестуванні беруть участь державні реєстратори та нотаріуси, тимчасово відключені від реєстрів, а також особи, які вирішили здійснювати реєстраційну діяльність. «Ми бачимо, що державні реєстратори та нотаріуси активно подають заяви та за досвідом першого тестування, ті хто підготувались, успішно складають його. Це свідчить про довіру до нової процедури та Міністерства юстиції в цілому»,  наголосила І. Садовська. Вона нагадала, що під час іспиту, який відбувався у період з 19 по 28 лютого, успішно склали тести 40 осіб, з них двоє нотаріусів.

Повідомлення про конкретну дату, час та місце проведення автоматизованого анонімного тестування, а також прізвище, ім’я та по-батькові осіб, які виявили бажання пройти таке тестування, буде розміщено на офіційному веб-сайті Мін’юсту за сім календарних днів до дня його проведення.

У Міністерстві юстиції нагадали, що експериментальний проект реалізується Міністерством юстиції з 1 січня 2019 року відповідно до постанови Кабінету міністрів України №860 від 24 жовтня 2018 року та має на меті визначення рівня професійної кваліфікації осіб, які мають намір здійснювати діяльність у сфері державної реєстрації.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Міністерство юстиції протягом 2019–2020 років реалізує експериментальний проект з організації визначення професійної компетентності осіб, які мають намір здійснювати функції державних реєстраторів прав на нерухоме майно та/або державних реєстраторів юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Крім того, 19 лютого відбулося перше тестування щодо підтвердження професійної компетентності у сфері державної реєстрації.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді