21 вагон з боєприпасами перекинула РФ на Донбас

23:45, 15 марта 2019
Росія продовжує постачати важке озброєння на Донбас.
21 вагон з боєприпасами перекинула РФ на Донбас
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Росія протягом тижня поставила на окуповану частину Донеччини близько 1500 тонн пально-мастильних матеріалів (ПММ), а також ешелон артилерійських боєприпасів. Про це на своїй сторінці Facebook повідомляє народний депутат України Дмитро Тимчук.

«Для забезпечення діяльності частин і підрозділів 1 і 2 АК оперативного угруповання російських окупаційних військ, протягом тижня з території Росії було доправлено близько 1500 тонн ПММ (зал. ст. Вознесенівка і Ровеньки), на зал. ст. Іловайськ прибув ешелон у складі 21 вагону з артилерійськими боєприпасами», — повідомляє Тимчук.

Як зазначається, командування 2-го АК «ЛНР» продовжує таємно і «розсипом» перекидати в зону відповідальності 7-ї ОМСБР і 6-го ОМСП підсилення. В районі Білого фіксувалося переміщення 4-гарматної артилерійської батареї 122-мм буксируваних гармат-гаубиць Д-30/30А, також триває перекидання боєприпасів та інших предметів МТЗ у напрямку Алчевська.

«Одразу на двох ділянках окупанти облаштовують позиції для додаткових вогневих засобів — у районі на південь від Первомайська відзначається облаштування позицій для мінометів і станкових гранатометів, у районі Саханки на Маріупольському напрямку відзначається облаштування окопів і укриттів у другій лінії», — інформує Тимчук.

Крім того, за його інформацією, через Торез і Шахтарськ окупанти продовжують перекидати боєприпаси, спорядження — як на полігон у район Мануйлівки, так і в напрямку Донецька і Макіївки. Через Шахтарськ у напрямку Донецька перекинуто до 20-и одиниць ББМ (МТ-ЛБ, БТР-70/80).

У район Дебальцево окупанти перекинули підрозділ 100-мм протитанкові гармати типу МТ-12 «Рапіра», які увійшли в «протитанковий резерв» на цій ділянці.

Відомо, що фіксується перекидання противником нових одиниць бронетехніки (БМП-1/2) відразу на двох ділянках у зоні відповідальності 2-го АК «ЛНР» — у районі Миколаївки (на північний схід від Лобачевого) і в районі Жовтого — Крута Гора. Крім того, в районі Мар'їнки окупаційні формування підтягнули до переднього краю мінометну батарею (4 одиниці) 2Б14 «Поднос» (82-мм). На даний момент підрозділ вогонь не відкривав, для нього обладнали і маскують відразу кілька вогневих позицій.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що ЗСУ знищили бронетехніку бойовиків на Донбасі.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки