САП повідомила про підозру 7 чиновникам

13:05, 18 марта 2019
На цей час готуються клопотання про обрання стосовно підозрюваних запобіжних заходів.
САП повідомила про підозру 7 чиновникам
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокурорами САП погоджено повідомлення про підозру 7 особам у кримінальному провадженні за фактом незаконного заволодіння особливо цінними землями Національної академії аграрних наук України у 2013–2014 роках. Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи Національної академії аграрних наук України та її структурних підрозділів у період з вересня 2013 по вересень 2014 року умисне, з корисливих мотивів шляхом зловживання своїм службовим становищем вчинили заволодіння 138 земельними ділянками загальною площею 13,2564 га, розміщеними на території Гатненської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області. Як з’ясувалося, вказані землі були сформовані внаслідок вилучення 15,12 га особливо цінної землі ДП ДГ «Чабани», ринкова вартість яких на момент переходу у приватну власність становила майже 42,5 млн гривень.

Крім того, службовці мали намір заволодіти ще 6 земельними ділянками загальною площею 0,581 га, ринкова вартість яких на момент формування становила 1 436 тис. гривень.

Дії вказаних осіб кваліфіковано за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України. Дії трьох з вказаних осіб додатково кваліфіковано за ч. 1 ст. 366 КК України.

Наразі повідомлено про підозру 7 осіб, серед яких 5 службових осіб Національної академії аграрних наук України та її структурних підрозділів, 1 — колишній начальник головного управління Держземагентства в Київській області та 1 — співробітник Служби безпеки України, який у період 2013–2014 років був радником президії Національної академії аграрних наук України. На цей час готуються клопотання про обрання стосовно підозрюваних запобіжних заходів.

Досудове розслідування триває. За клопотаннями сторони обвинувачення слідчими суддями накладено арешт на вищезазначені 144 земельних ділянки.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що САП відкрила справу проти голови НАБУ.

Також ми повідомляли, що у справі судді, який отримав хабар, з'явилися нові подробиці. Суд досліджує докази по справі.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді