Кримінальне провадження проти аеропорту «Київ»: Денис Костржевський пояснив ситуацію

16:53, 18 марта 2019
Держаудитслужба порушень в аеропорту «Київ» не фіксувала.
Кримінальне провадження проти аеропорту «Київ»: Денис Костржевський пояснив ситуацію
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В аудиторському звіті, на підставі якого НАБУ відкрило кримінальне провадження проти Міжнародного аеропорту «Київ», не зафіксовано жодного факту фінансових порушень. Про це заявив голова Ради директорів аеропорту Денис Костржевський.

Як відомо, НАБУ зареєструвало провадження 14 березня 2018 року у відповідь на звіт за результатами державного фінансового аудиту діяльності аеропорту в період з 2014 по 2017 роки. Посилаючись на документ, НАБУ повідомило про порушення на суму понад 119 млн грн.

Костржевський заявив, що аеропорт звернувся за роз'ясненнями у південний офіс Держаудитслужби. В отриманій офіційній відповіді говориться, що у звіті немає висновків про нанесення збитків або порушення у сфері збереження чи використання активів. В цілому аудитори дали діяльності підприємства «умовно-позитивну» оцінку.

«Твердження детективів у документах і виписці з Єдиного реєстру досудових розслідувань про міфічні злочини, очевидно, не збігаються з висновками самих аудиторів. У документах детективи виклали висновки на свій розсуд, перекручуючи і підтасовуючи слова по-своєму. Навіщо це зроблено, зрозуміло — щоб було що зареєструвати і більше мільйонів нарахувати для красивої картинки в ЗМІ», сказав Костржевський. Він також повідомив, що судові експерти, які аналізували звіт Держаудитслужби, також не знайшли в ньому документального підтвердження збитків навіть на 1 тисячу гривень. Зі свого боку, НАБУ передбачену законом судово-економічну експертизу не призначає протягом року.

Крім того, Костржевський заявив, що НАБУ під загрозою кримінальної відповідальності за розголошення даних досудового розслідування заборонило Держаудитслужбі надавати аеропорту сам звіт.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що НАБУ збирає інформацію щодо протиправних дій власних співробітників.

Також повідомлялося, що НАБУ відкриє справу проти міністра економічного розвитку Степана Кубіва.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси