Підробили протокол зборів та статут ТОВ: суд виніс рішення двом спільникам

15:43, 26 марта 2019
Суд визнав спільників винними та призначив кожному з них покарання у вигляді штрафу в розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
Підробили протокол зборів та статут ТОВ: суд виніс рішення двом спільникам
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Соснівський райсуд Черкас 25 березня 2019 року визнав винними двох спільників у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 Кримінального кодексу України (внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості), та призначив кожному з них покарання у вигляді штрафу в розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 8500 гривень, який підлягає стягненню у дохід держави. Про це повідомляє прес-служба судової влади.

Судом було встановлено, що жінка, яка працювала на посаді директора підприємства, що є одним з учасників ТОВ «М.», будучи уповноваженим представником вказаного підприємства на зборах ТОВ «М.», діючи спільно з чоловіком, який працював директором ТОВ «М.», умисне внесла в протокол загальних зборів учасників товариста та статут ТОВ «М.» завідомо неправдиві відомості. Достовірно знаючи, що в січні 2018 року загальні збори учасників ТОВ «М.» не відбувались, учасники товариства не обговорювали, не затверджували та ніяких рішень не приймали, вона отримала протокол загальних зборів учасників ТОВ «М.», відповідно до якого вона була головою зборів, а її спільник — секретарем зборів. Далі у присутності приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу жінка власноручно підписала вказаний протокол, зазначивши себе у графі «Голова зборів».

Згодом з метою завершення незаконного внесення змін до статуту ТОВ «М.» жінка передала своєму спільнику протокол загальних зборів учасників та статут товариства, в яких були зазначені завідомо неправдиві відомості, для подальшого оформлення та подання до державного реєстратора.

Зловмисники свою вину у судовому засіданні визнали повністю, суду пояснили, що дійсно внесли неправдиві відомості в документи та передали їх для реєстрації, просили вибачити їх за вчинене та суворо не карати.

Обираючи вид та міру покарання, суд враховував ступінь тяжкості вчиненого злочину, особи винних та обставини, що пом’якшують та обтяжують покарання, та призначив кожному винуватцю покарання у вигляді штрафу в розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 8500 грн, що, на думку суду, є необхідним та достатнім для виправлення та перевиховання обвинувачених, а також є реальним до виконання.

Вирок не набрав законної сили, він може бути оскаржений протягом 30 діб до апеляційного суду Черкаської області.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у столиці викрили касира, який замінив справжню купюру фальшивкою і звинуватив покупця у спробі розрахуватися сувенірними грошима.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки