Смертельна ДТП у Харкові: справа Зайцевої і Дронова надійшла в провадження апеляційного суду

17:15, 1 апреля 2019
Визначено колегію суддів Харківського апеляційного суду, яка розглядатиме справу.
Смертельна ДТП у Харкові: справа Зайцевої і Дронова надійшла в провадження апеляційного суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

1 квітня 2019 року в провадження Харківського апеляційного суду надійшла кримінальна справа за обвинуваченням Олени Зайцевої та Геннадія Дронова за фактом трагічної дорожньо-транспортної пригоди 18 жовтня 2017 року на перехресті вулиці Сумської з провулком Мечникова. Після зіткнення автомобілів «Лексус» та «Фольксваген» загинули шестеро пішоходів, ще п’ятеро були травмовані.   

Протоколом автоматичного розподілу судових справ визначено колегію суддів Харківського апеляційного суду, яка розглядатиме справу. Головуючий у справі — суддя Володимир Протасов, судді — Олена Грошева і Вікторія Яковлева.

Нагадуємо, вироком Київського районного суду 26 лютого 2019 року Геннадія Дронова і Олену Зайцеву визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст.286 КК України. Кожному з обвинувачених призначено покарання — 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки.

Строк відбування покарання Геннадію Дронову ухвалено рахувати з 08 листопада 2017 року. Олені Зайцевій строк відбування покарання ухвалено рахувати з 18 жовтня 2017 року. Задоволені цивільні позови потерпілих. Вироком визначено відшкодувати всім потерпілим майнову шкоду на загальну суму понад сім мільйонів гривень. Відшкодування Геннадію Дронову та Олені Зайцевій призначено солідарно.

Апеляційні скарги на вирок Київського районного суду міста Харкова подані Оленою Зайцевою, її захисником Юлією Плетньовою та захисником Геннадія Дронова Сергієм Перепелицею.    

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що екс-адвокат Олени Зайцевої Юлія Козир повідомила, що апеляційна скарга на обвинувальний вирок, яку подала засуджена за ДТП в Харкові дівчина, може бути задоволена.

Крім того, на сайті Президента України збирають підписи під електронною петицією про помилування Геннадія Дронова. Її підписали трохи більше 4 тисяч осіб при необхідних 25 тисячах.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки