Кинув у людей саморобну гранату: суд виніс вирок зловмиснику

21:06, 2 апреля 2019
Його засуджено до 9 років 3 місяців позбавлення волі.
Кинув у людей саморобну гранату: суд виніс вирок зловмиснику
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Колегією суддів Слов’янського міськрайонного суду Донецької області засуджено гр. Н. за статтею 15, п.п. 1,5,13 частини другої статті 115 (замах на умисне вбивство) та частиною першою статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України до 9 років 3 місяців позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба судової влади.

Так, у липні 2018 року між 55-річним мешканцем м. Лиману гр. Н., який працював охоронцем у кафе, що розташоване на території однієї з баз відпочинку в с. Щурове, та відвідувачем, гр. Л., виник словесний конфлікт, який перейшов в бійку. Обидва громадянина перебували у стані алкогольного сп’яніння.

З метою помсти гр. Н. приніс із схованки саморобний вибуховий пристрій, візуально схожий на гранату типу УЗРГМ, який кинув у напрямку місця, де знаходилися гр. Л.,  разом із своєю співмешканкою, гр. Д.

Внаслідок вибуху гр. Л. зазнав легких тілесних ушкоджень, отримавши рвану рану спини. Чисельні тілесні пошкодження отримала гр. Д., а саме: рвану рану лівого ока; відкрите, проникаюче, сліпе, діаметральне, осколкове поранення голови; забій головного мозку середнього ступеню; внутрішньо-мозкову гематому правої тім’яної долі головного мозку, що відноситься до тяжких тілесних ушкоджень.

Свою провину гр. Н. визнав та щиро розкаявся.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Чернівцях у дворі приватного будинку вибухнула граната. Відомо, що в поліцію звернувся місцевий житель з повідомленням, що невідомі особи вночі кинули у двір сусіда гранату, яка вибухнула. В результаті події пошкоджено два автомобіля і вікна дома.

Крім того, ми писали, що у Боярці чоловік погрожував кинути в поліцейських гранату.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва