Невдало пожартував 1 квітня: «мінеру» обрали запобіжний захід

13:27, 4 апреля 2019
Горе-жартівник перебуватиме під домашнім арештом.
Невдало пожартував 1 квітня: «мінеру» обрали запобіжний захід
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

3 квітня 2019 року слідчий суддя Соснівського районного суду Черкас застосував до підозрюваного у скоєнні завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, (ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України) запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час доби. Про це передає прес-служба суду.

Як зазначено в ухвалі суду, досудовим розслідуванням встановлено, що 22-річний житель Черкас близько 12 години ночі 1 квітня 2019 року зателефонував оператору служби «102» зі свого мобільного телефону та повідомив завідомо неправдиву інформацію про замінування житлового будинку №19 по вул. Руставі в Черкасах, після чого поклав слухавку.

«Для перевірки інформації, встановлення місцезнаходження вибухового пристрою, вибухових речовин та їх знешкодження у разі виявлення були задіяні та відвернені від виконання своїх службових обов'язків 3 екіпажі патрульної поліції, слідчо-оперативна група Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області, чотири розрахунки ДСНС, дві карети ШМД, вибухотехніки, кінологічна служба, газова служба та працівники СБУ, що завдало вказаним державним службам збитків. Наступного дня винуватця затримали та повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України, та й сам зловмисник своєї причетності до скоєння  вказаного злочину не заперечує», йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 22 березня правоохоронним органам надійшло повідомлення про замінування приміщення Шевченківського районного суду Києва.

Крім того, ми повідомляли, що під час розгляду Вищою радою правосуддя кандидатів до Верховного Суду було повідомлено про замінування.

Також нам стало відомо, що  19 березня 2019 року близько 13:25 надійшла інформація про замінування будівлі Центрального апеляційного господарського суду.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді