Мовний законопроект: на засіданні Рада розгляне нові поправки

15:36, 8 апреля 2019
Наразі депутати проголосували за 1220 поправок, залишилося розглянути ще 862.
Мовний законопроект: на засіданні Рада розгляне нові поправки
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада 9 квітня розпочне пленарне засідання з розгляду поправок до законопроекту №5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Про це повідомила заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляє Укрінформ.

«Парламент зараз розглядає у другому читанні проект законопроекту «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Наразі ми пройшли 1220 поправок і залишилося розглянути 862. У вівторок ми розпочнемо нашу роботу з розгляду поправок до законопроекту «Про забезпечення функціонування української мови як державної», — сказала Геращенко.

Вона вказала, що порядком денним на пленарний тиждень передбачено розгляд блоку питань аграрної політики, інформатизації, паливно-енергетичного комплексу і ратифікації міжнародних договорів. Окрім того, перший віце-спікер наголосила, що актуальними також залишаються питання призначення виборів сільських і селищних голів.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що питання закону про мову розглядала Погоджувальна рада ВРУ. Майже всі фракції підтримали документ. Проти розгляду законопроекту №5670-д виступили тільки депутати з Опоблоку.

Також ми повідомляли, що Рада розглянула всього 3 поправки до закону22 березня Верховна Рада України розглянула лише 3 поправки до законопроекту №5670-Д про забезпечення функціонування української мови як державної. Загалом парламентарі розглянули 1221 із 2082 поправок.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва