Пільговий проїзд та «Картка киянина»: хто має право та як отримати

17:42, 8 апреля 2019
Користуватися «Карткою киянина» можуть ті, хто зареєстрований у Києві, а також працюючі в столиці громадяни.
Пільговий проїзд та «Картка киянина»: хто має право та як отримати
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

«Картку киянина» для забезпечення безкоштовним проїздом пільгових категорій громадян інтегрували до Kyiv Smart Card. Пільговикам не потрібно нічого змінювати та додатково кудись звертатися. Про це повідомив заступник директора департаменту соціальної політики КМДА Максим Бученко в ефірі телеканалу «Київ».

«Картка вже є пільговою і працює як у наземному, так і у підземному транспорті як безкоштовний проїзний квиток» додав він.

Бученко розповів, що Київрада прийняла рішення розширити перелік пільгових категорій громадян. Планують перехід учнів загальноосвітніх шкіл на «Квиток учня». «Це та сама «Картка киянина», тільки для школярів та ліцеїстів»,  уточнив чиновник.

Вказано, що користуватися «Карткою киянина» можуть ті, хто зареєстрований у Києві, а також працюючі в столиці громадяни  як пільгові, так і не пільгові. Оформити «Картку киянина» можна у будь-якому відділенні Ощадбанку. Пільговикам після отримання «Картки киянина» необхідно звернутися до органів соціального захисту і підтвердити право на пільгу, надавши копію пільгового посвідчення, яке вноситься в систему. Починаючи з наступного дня, можна користуватися карткою як пільгова категорія громадян.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що суд ухвалив рішення у справі за позовом Кабміну про право на безкоштовний проїздПраво на пільговий проїзд не може бути обмежене 30-ма поїздками.

Також ми повідомляли, що КСУ завершив відкриту частину розгляду справи про пільги для учасників бойових дійНародні депутати наполягають на гарантованому і безумовному характері пільг і соцвиплат для ветеранів війни.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде