Заборона високопосадовцям виїжджати за кордон: до ОАСК надійшов черговий позов

13:48, 22 апреля 2019
Наразі вирішується питання про відкриття провадження за даним позовом.
Заборона високопосадовцям виїжджати за кордон: до ОАСК надійшов черговий позов
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов ще один позов до Національної поліції, Служби безпеки та Адміністрації Державної прикордонної служби щодо заборони після проведення парламентських та президентських виборів виїзду з України топ-чиновників. Про це передає прес-служба ОАСК.

«Позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність Національної поліції України щодо непроведення всіх заходів задля забезпечення захисту нацбезпеки та непротидії організованій злочинності особами, які обіймають політичні посади і які, на думку позивача, могли  вчиняти корупційні злочини. Також позивач просить визнати протиправною і бездіяльність СБУ щодо непроведення всіх заходів задля забезпечення захисту національної безпеки від організованої злочинності цими особами.  

Серед позовних вимог зазначено: визнати протиправною бездіяльність Адміністрації ДПС щодо непроведення систематизації та нерозроблення пропозицій для внесення змін до законодавства України щодо заборони виїжджати за кордон даним високопосадовцям. 

Серед третіх осіб, окрім Президента України Петра Порошенка, спікера парламенту Андрія Парубія та прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, зазначені понад 50 народних депутатів президентської фракції, понад 40 членів уряду, голова правління НАК «Нафтогаз України», а також судді Верховного Суду і члени ВККСУ», — йдеться у повідомленні суду.

Зазначається, що наразі вирішується питання про відкриття провадження за даним адміністративним позовом.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 17 квітня до суду надійшов позов Давида Жванії, в якому він просить суд заборонити високопосадовцям, зокрема, і суддям Верховного Суду виїжджати за кордон протягом року після проведення виборів.

Крім того, до ОАСК надійшов позов від Олександра Дубінського до Національної поліції України, Служби безпеки України та Адміністрації Державної прикордонної служби України про визнання протиправною їх бездіяльності щодо захисту національної безпеки України. Треті особи — Президент Петро Порошенко, голова АПУ Ігор Райнін, народний депутат Ігор Кононенко. 

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду