Розбійний напад на ювелірний магазин: грабіжникам призначено покарання

16:55, 22 апреля 2019
Зловмисникам призначено покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Розбійний напад на ювелірний магазин: грабіжникам призначено покарання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

22 квітня ухвалено обвинувальний вирок особам, яким було пред’явлено обвинувачення у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 257 (бандитизм) та ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Вирішуючи питання про призначення покарання, суд врахував характер і ступінь тяжкості скоєного злочину, особи винних, а також обставини, що пом'якшують і обтяжують покарання. Громадян М. та С. визнано винними за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України та призначено кожному з них покарання за цим законом у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Запобіжний захід стосовно кожного у вигляді домашнього арешту в нічний час доби залишено без змін до набрання вироком законної сили.

З обвинувачених стягнуто в дольовому порядку на користь держави витрати на проведення судових експертиз на загальну суму 40 тисяч 415 гривень, по 20 тисяч 207 гривень з кожного. Цивільний позов потерпілої про відшкодування матеріальної та моральної шкоди залишено без розгляду, що не позбавляє потерпілу права звернутися з позовом в порядку цивільного судочинства відповідно до ч. 3 ст. 129 КПК України.

У пред’явленому обвинуваченні за ст. 257 Кримінального кодексу України (бандитизм) громадян М. та С. визнано невинуватими та виправдано, оскільки стороною обвинувачення не надано жодного належного і допустимого доказу того, що вказана у обвинувальному акті банда була організована та існувала.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Борисполі відбулося зухвале пограбування ювелірного магазину: невідомі, погрожуючи охороні автоматом, винесли коштовностей на 5 мільйонів гривень і зникли з місця злочину на автомобілі Rover.

Крім того, стали відомі нові деталі про ювеліра Сергія Кисельова, якого вбили в Києві.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки