Покусала двох жінок: суд Хмельницька конфіскував собаку та оштрафував господаря

21:28, 3 мая 2019
Господаря притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення правил утримання собаки.
Покусала двох жінок: суд Хмельницька конфіскував собаку та оштрафував господаря
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Постановою Хмельницького міськрайонного суду конфісковано Східноєвропейську вівчарку, яка покусала двох сусідок власника собаки, а останнього притягнуто до адміністративної відповідальності  за порушення правил утримання собаки, а саме -  за ч. 2 ст. 154 КУпАП та накладено штраф в розмірі  85 грн., що є  максимальною сумою, яка передбачена санкцією статті 154 КУпАП. Про це сказано на сайті Судової влдаи України.

Так, судом встановлено, що хмельничанин, будучи власником собаки та  проживаючи у власному будинку  з присадибною ділянкою не забезпечив правила утримання собаки породи «Східноєвропейська вівчарка», а саме утримання в ізоляції та вигулювання в наморднику. Такі дії призвели до того, що  собака покусала жінку, 1957 року народження  за руку, зірвавшись з повідка,  спричинивши тілесні ушкодження  та за декілька днів  покусав ще одну сусідку, 1953 року народження,  забігши на територію її домогосподарства та накинувшись на неї, спричинивши жінці ряд ушкоджень у вигляді кусаних ран рук, передпліччя.

При цьому звертаємо увагу на те, що санкцією ч. 2 ст. 154 КУпАП передбачено обов’язок суду  конфісковувати тварин, у випадках, якщо внаслідок порушення правил утримання тварин і котів було спричинено шкоду здоров’ю  людей або їх майну, або якщо власник повторно вчиняє протягом року це ж правопорушення.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, де в Києві можна зареєструвати домашніх тварин. Усі безпритульні тварини поступово будуть зареєстровані, внесені до бази на сайті, і люди зможуть навіть обрати собі там тваринку. Домашніх же тварин буде значно легше розшукати, якщо вони загубляться.

Крім того, ми писали, що 21 березня групою народних депутатів було подано на розгляд до Верховної Ради проект закону №10176 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гуманізації ставлення до тварин у розважальній діяльності).

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва