Погодження підозр прокурорами САП: заява прокуратури

18:32, 8 мая 2019
Позиція прокурорів залишається незмінною незалежно від посад, прізвищ, бажань детективів чи активістів.
Погодження підозр прокурорами САП: заява прокуратури
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Антикорупційна прокуратура заявила, що позиція прокурорів відомства щодо необхідності отримання достатніх, належних та допустимих доказів для повідомлення про підозру будь-якій особі залишається незмінною незалежно від посад, прізвищ, бажань детективів чи активістів. Про це повідомляє прес-служба САП.

Відомство заявило про це у зв’язку з розповсюдженням інформації, наданої «джерелами» в НАБУ, щодо непогодження проектів повідомлень про підозру у кримінальному провадженні, розпочатому за фактами заволодіння коштами у сфері енергетики та їх легалізації. «Про відсутність законних підстав для повідомлення про підозру окремим особам у вказаному кримінальному провадженні за відсутності належної доказової бази було відомо детективам НАБУ ще в 2017 році»,  сказано у повідомленні. З цих самих причин вказані проекти повертались детективам і в 2018 році.

«Направлення аналогічних проектів повідомлень про підозру у 2019 році без проведення жодних слідчих чи процесуальних дій, спрямованих на доказування вини зазначених осіб, не додає до їх юридичного змісту жодної процесуальної вагомості»,  вказує САП.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що САП повідомила про підозру судді за отримання неправомірної вигоди у розмірі 10 тисяч гривень.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва