Суд просять зобов’язати МОЗ врегулювати норми харчування дітей з лактозною недостатністю

17:50, 10 мая 2019
Наразі суд вивчає матеріали позову.
Суд просять зобов’язати МОЗ врегулювати норми харчування дітей з лактозною недостатністю
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов до Кабінету міністрів України та Міністерства охорони здоров’я про визнання протиправною їх бездіяльність. Зокрема, позивачка просить суд зобов’язати МОЗ розробити зміни до норм харчування у дошкільних навчальних закладах для дітей з непереносимістю глютену та лактози. Про це повідомляє офіційний сайт ОАСК.

«Серед інших вимог позову — зобов’язати Кабінет міністрів України внести зміни до Постанови «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» в частині встановлення продуктів-замінників для молочних та глютеновмісних продуктів. На думку позивачки, діючі на сьогодні норми дискримінують дітей, які мають лактозну недостатність, ставлять під сумнів безпечність умов для їх здорового розвитку та не гарантують права на охорону здоров’я», — йдеться у повідомленні суду.

Наразі вивчаються матеріали позову та вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом народного депутата Сергія Капліна про визнання протиправною та скасування постанови Кабінету міністрів України від 19.10.2018 р. №867, якою затверджено Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки