В Одесі керівник КП погорів на хабарі: є подробиці

11:57, 15 мая 2019
Керівнику КП загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.
В Одесі керівник КП погорів на хабарі: є подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слiдчі теруправлiння Державного бюро розслiдувань, розташованого у Миколаєвi, за оперативного супроводу управління захисту економіки в Одеськiй областi департаменту захисту економіки Нацполiцiї України та процесуального керiвництва вiйськової прокуратури Одеського гарнiзону Пiвденного регiону України затримали виконувача обов’язків директора КП «Парки Одеси». Про це повідомляє офіційний сайт Бюро.

«За даними слідства, виконувач обов’язків директора комунального підприємства вимагав неправомiрну вигоду в розмiрi 50 000 гривень в однієї з громадських організацій. За ці кошти він обіцяв надати дозвіл на проведення в центральному парку культури i вiдпочинку iм. Т. Г. Шевченка Одеси фестивалiв Hand Made. Неправомірну вигоду виконувач обов’язків директора КП отримував двома частинами. Першу частину — 20 000 гривень він отримав 14 травня 2019 року зранку, перебуваючи у службовому кабінеті. Ще 30 000 гривень посадовцю передали ввечері, після чого його затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України»,  йдеться у повідомленні.

Слідчі готують затриманому повідомлення про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою, поєднаному з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). У разі доведення вини керівнику комунального підприємства загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі ДБР затримали ревізора-інспектора ДФС у Чернівцях під час отримання $700 хабара.

Крім того, на систематичних хабарах викрили заступника начальника відділу управління превентивної діяльності ГУНП у Києві.

Додамо, слідчі теруправління ДБР, розташованого у Києві, за процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону України та оперативного супроводу співробітників головного управління по боротьбі з корупцією СБУ викрили факт одержання неправомірної вигоди керівником митного поста «Житомир-центральний» Житомирської митниці ДФС.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді