САП розпочала кримінальне провадження за фактом можливого отримання хабара нардепом БПП

16:40, 16 мая 2019
Досудове розслідування у вказаному провадженні доручено НАБУ.
САП розпочала кримінальне провадження за фактом можливого отримання хабара нардепом БПП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У ЗМІ широкого розголосу набула інформація, ніби народний депутат України Сергій Лещенко систематично отримував мільйонні хабарі від підприємця за лобіювання бізнес-інтересів останнього, а саме: здійснення впливу на посадовців органів влади та правоохоронних органів, а також формування необхідних суспільних думок у медіапросторі.

З метою перевірки фактів стосовно купівлі депутатом елітної квартири у центрі столиці за кошти, начебто отримані в якості неправомірної вигоди, прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зареєстрували кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч. 4 ст. 368 КК України та викликали на допит народного депутата Україна Сергія Лещенка.

Досудове розслідування у вказаному провадженні доручено Національному антикорупційному бюро України. САП здійснюватиме процесуальне керівництво.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що народний депутат фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Лещенко вимагає від генерального прокурора України Юрія Луценка внести до Верховної Ради подання про позбавлення його депутатської недоторканності.

Також ми писали, що ГПУ збирається вручити підозру народному депутату Лещенку, який нібито втрутився в американські вибори.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва