Вимагали гроші в перевізників: у справі зухвалих прикордонників є подробиці

14:47, 24 мая 2019
Прикордонникам обрано запобіжний захід.
Вимагали гроші в перевізників: у справі зухвалих прикордонників є подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За повідомленням теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого в м. Краматорськ, відносно трьох затриманих прикордонників обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі по 96 тисяч гривень.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчими теруправління ДБР, розташованого в Краматорську, спільно з оперативними співробітниками Управління захисту економіки в Донецькій області, за процесуального керівництва військової прокуратури об’єднаних сил було припинено схему отримання неправомірної вигоди працівниками прикордонної служби.

За попередньою інформацією, група інспекторів прикордонної служби, створюючи штучні перешкоди для перевізників, які перетинають КПВВ «Новотроїцьке», систематично вимагали й отримували від них грошові кошти. У подальшому, за раніше встановленою домовленістю, в орендованому приміщенні за безпосередньої участі командиру відділу прикордонної служби ОБПК «Волноваха» відбувалось розподілення неправомірно отриманих коштів для подальшої їх передачі окремим працівникам вищої ланки прикордонного загону.

Протягом квітня-травня 2019 року задокументовано понад 70 фактів отримання неправомірної вигоди на загальну суму понад 600 тисяч гривень.

Наразі перевіряється причетність до протиправних дій інших посадових осіб із керівництва Донецького прикордонного загону та Донецько-Луганського регіонального управління ДПС України.

У разі доведення злочину за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) трьом підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років із конфіскацією майна.

Також стало відомо, що Державне бюро розслідувань затримало начальника слідчого відділення поліції під час отримання хабара.

Крім того, у Бородянському районному суді Київської області за участі прокурорів САП триває підготовче судове засідання у кримінальному провадженні стосовно колишнього оперуповноваженого Вишгородського міжрайонного відділу головного управління Служби безпеки України в Києві та Київській області, обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України.

 

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду