ДБР працює над створенням інституту слідства: що відомо

14:30, 30 мая 2019
Держбюро розслідувань ставить за мету запровадити та розробити стратегію інституту слідства.
ДБР працює над створенням інституту слідства: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державне бюро розслідувань працює над стратегією створення інституту слідства. Про це повідомив очільник ДБР Роман Труба під час зустрічі з експертами Ради Європи, яка відбулась 29 травня 2019 року, йдеться на сайті Бюро.

«З самого початку створення ДБР триває робота щодо розробки стратегії інституту слідства, куди будуть включатися всі форми, які нададуть змогу підвищувати професійність слідчих. Ми плануємо зробити те, що ще ніхто не робив в Україні», — пояснює очільник.

Вказано, що Держбюро розслідувань ставить за мету запровадити та розробити стратегію інституту слідства. В неї будуть включені механізми та форми навчання не лише для працівників ДБР, але й для слідчих інших правоохоронних органів. У відомстві сподіваються, що ця стратегія буде не тільки для ДБР, а й для НАБУ, СБУ та Нацполіції, тобто всіх органів, де є досудове розслідування.

«Це саме те «ноу-хау», якому не приділялася увага протягом усього часу незалежності України», — зазначив голова Бюро.

На думку Р. Труби, цьому буде сприяти створення навчального закладу ДБР, який зможе акумулювати цю стратегію та втілити її в життя. «Створити ідеальний продукт можливо тільки після глибокого та досконалого аналізу. Це і є нашою метою. Зараз ми знаходимося на початковому етапі, де аналізуємо думки експертів. Обов’язково буде розроблена дорожня карта, залучені наші міжнародні партнери, й тільки після цього ми будемо втілювати це в життя», — зауважив очільник ДБР.

Під час зустрічі він зазначив, що в підготовленій Стратегічній програмі на 2017–2022 роки, яка готується відповідно до законодавства строком на 5 років, одним із основних принципів діяльності ДБР є принцип дотримання прав і свобод людини. «Значна увага в кримінальних провадженнях, які розслідуються слідчими ДБР, буде приділятися розслідуванню, а також поновленню саме прав людини. Особлива увага до розслідування таких злочинів, як катування, перевищення влади та службових обов’язків працівниками правоохоронних органів, зокрема, застосуванню ними фізичної сили», — резюмував Р. Труба.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Р. Труба звільнив керівника прес-служби ДБР Андрія Мальчика.

Також ми писали, що ДБР готується до створення оперативних підрозділів.

До того ж, ми повідомляли, що Роман Труба видав накази про звільнення 4 керівників.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду