Вибори в Раду: у Зеленського зробили заяву щодо партії «Слуга народу»

16:45, 2 июня 2019
Партія «Слуга народу» зможе брати участь у позачергових виборах до Верховної Ради.
Вибори в Раду: у Зеленського зробили заяву щодо партії «Слуга народу»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Команда президента України Володимира Зеленського спростувала повідомлення про те, що партія "Слуга народу" не зможе брати участь у позачергових виборах до Верховної Ради.

"Повідомлення, розміщене на деяких інтернет-порталах про те, що партія "Слуга народу" з юридичних причин не зможе взяти участь у позачергових виборах до парламенту 21 липня 2019 року, є завідомо недостовірною інформацією", – йдеться на Facebook-сторінці Команди Зеленського.

Уточнюється, що недійсна також інформація і про те, що радник Зеленського Дмитро Разумков був обраний головою партії 27 травня.

"Позачерговий з'їзд партії "Слуга народу" прийняв відповідне рішення 21 травня. У цей день Іван Баканов склав повноваження голови партії і призупинив своє членство в партії "Слуга народу". Нагадуємо, що Баканов почав виконувати обов'язки першого заступника голови СБУ 22 травня, чим в повній мірі виконав всі вимоги чинного законодавства", – уточнюється в повідомленні.

Разом з тим, у Зеленського також назвали фейковими заяви журналістів про те, що партія вносила зміни до статуту у зв'язку зі зміною глави, порушивши законодавство.

"Реєстраційні дії були проведені Мін'юстом у встановленому законом порядку і в відведені законом терміни", – підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на сайті Президента з'явився указ про дострокове припинення повноважень Верховной Ради України та призначенні виборів.

Також ми писали, что вибори в Раду можуть зірватися. ЦВК не встигне підготуватися до голосуваня.

Крім того, опубліковано свіжий рейтинг партій. У соцопитуванні взяли участь 2 500 респондентів.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва