Держреєстратори та нотаріуси підтвердили профкомпетентність: нові результати

15:49, 6 июня 2019
95 осіб склали тестування успішно.
Держреєстратори та нотаріуси підтвердили профкомпетентність: нові результати
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У період з 28 травня по 4 червня державні реєстратори та нотаріуси, які тимчасово відключені від реєстрів, а також особи, які вирішили здійснювати реєстраційну діяльність вперше, складали тестування щодо підтвердження професійної компетентності у сферах державної реєстрації. Про це повідомляє офіційний сайт Мінюсту.

За цей період на іспити з’явились 249 осіб, з них 95 осіб, або 38% склали тестування успішно. Додатково повідомляємо, що серед них 3 нотаріуси. Наступного дня всі, хто успішно склали іспити, отримали сертифікати про проходження тестування і за декілька днів будуть підключені до реєстрів та продовжать роботу.

Загалом за час проведення іспитів успішно склали тестування 362 особи. У відомстві зазначають, що кількість осіб, які подають документи для проходження тестування, збільшується.

Запровадження іспитів покликане підвищити кваліфікацію осіб, від професіоналізму яких залежать майнові права громадян. До Мін’юсту надходить багато скарг від громадян та бізнесу на випадки рейдерських захоплень, до яких причетні реєстратори та нотаріуси, котрі були відключені від доступу до реєстру за вчинені порушення, але згодом, коли строк відключення сплив, знову почали працювати. Саме для того, щоб підвищити якість роботи цих реєстраторів, було прийняте рішення про запровадження для них кваліфікаційних іспитів.

Окрім того, тестування для державних реєстраторів-нотаріусів не є додатковим іспитом, а навпаки, визначає рівнозначні умови для підключення до реєстрів усіх реєстраторів у разі тимчасового блокування їхнього доступу.

У Мінюсті нагадали, що це було четверте тестування щодо підтвердження професійної компетентності. Тестування триває 2 години, протягом яких особа має відповісти на 100 запитань. Особи, які правильно відповіли на 75 запитань і більше, є такими, що успішно пройшли тестування. Результати відомі відразу  кожен учасник бачить їх на екрані свого комп’ютера.

Наступні тестування відбудуться у червні. Відповідне оголошення буде розміщене на сайті Міністерства юстиції України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у період з 19 квітня по 3 травня державні реєстратори та нотаріуси, які тимчасово відключені від реєстрів, а також особи, які вирішили здійснювати реєстраційну діяльність вперше, складали тестування щодо підтвердження професійної компетентності у сферах державної реєстрації.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир