Бойкот законопроекту Зеленського про незаконне збагачення: депутат пояснив ситуацію

17:16, 6 июня 2019
Валерій Карпунцов розкрив свою точку зору з цього приводу.
Бойкот законопроекту Зеленського про незаконне збагачення: депутат пояснив ситуацію
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада на пленарному засіданні 6 червня не внесла до порядку денного законопроект Президента Володимира Зеленського щодо покарання чиновників за незаконне збагачення. Ситуацію прокоментував народний депутат Валерій Карпунцов на своїй сторінці в Facebook.

«Для мене як голови робочої групи з напрацювання законопроекту принципово важливо, що саме напрацьований робочою групою законопроект №10110-д «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо відповідальності за незаконне збагачення» набрав 226 голосів» написав нардеп.

Також парламентар пояснив свою точку зору з цього приводу.

«З урахуванням того, що кримінальна відповідальність чиновників за незаконне збагачення була і залишається одним із найбільших важелів у боротьбі з корупцією, а рішення КСУ дуже обурило українське суспільство та міжнародних партнерів України, ми провели не одне засідання робочої групи, до якої долучились понад 100 експертів від 29 інституцій, організацій та установ. у т.ч. міжнародних. Секретаріатом робочої групи з 13 законопроектів був розроблений ОДИН, до якого від учасників РГ надійшло близько 180 зауважень та пропозицій. За результатами голосування та обговорення була визначена базова редакція для наступного опрацювання та узгодження. Усі рішення приймалися консенсусом, керуючись інтересами держави та величезним суспільним запитом на вирішення цього питання. Робоча група відпрацювала конструктивно, ефективно та злагоджено за принципом рівності та взаємоповаги. Кожен учасник мав можливість висловитись і надати свої пропозиції» роз’яснив Карпунцов.

Депутат вважає, що законопроект №10110-д, на противагу №10358, про незаконне збагачення повністю відповідає запиту суспільства, не порушує Конституцію України і не несе загрозу «гібридного розкуркулення» громадян України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Президент Володимир Зеленський подав до ВР законопроект про відновлення покарання за незаконне збагачення.

Також ми писали, що Рада ігнорує законопроект Зеленського про незаконне збагачення. 

Вчора, 5 червня «Судово-юридична газета» вела трансляцію засідання Комітету Верховної Ради, де розглядався законопроект про незаконне збагачення, поданий Президентом України Володимиром Зеленським.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду