Новий скандал в «оборонці»: ГПУ, ДБР і САП скаржаться на бездіяльність НАБУ

17:11, 6 июня 2019
Очільники відомств вважають, що НАБУ саботувало слідство у справі про розкрадання в Укроборонпромі.
Новий скандал в «оборонці»: ГПУ, ДБР і САП скаржаться на бездіяльність НАБУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральна прокуратура, Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Державне бюро розслідувань заявили про бездіяльність Національного антикорупційного бюро у розслідуванні справи про розкрадання в Укроборонпромі. Про це керівники відомств заявили на спільному брифінгу 6 червня, повідомляється на сторінці ГПУ в Facebook.

Генеральний прокурор Юрій Луценко нагадав, що ще до публікації журналістів про розкрадання в оборонці у ГПУ розслідувалася справа про несплату податків компанією «Оптима», але, за словами генпрокурора, НАБУ зареєструвало справу про розкрадання в Укроборонпромі за півроку до того, тобто на початку 2016 року.

Також, як зазначає Луценко, в середині 2016 року головний військовий прокурор Анатолій Матіос передав керівнику головного підрозділу детективів НАБУ Андрію Калужинському і директору НАБУ Артему Ситнику папку з 87 сторінок листування між учасниками махінацій «Оптимаспецдеталі».

За словами першої заступниці директора ДБР Ольги Варченко, це листування свідчило про факт «неслужбових стосунків», адже керівництво НАБУ фактично нічого не зробило з цими матеріалами, і вони в результаті потрапили в руки детектива, який був фігурантом справи.

Луценко вважає, що НАБУ саботувало слідство, і очільник бюро замість того, щоб віддати матеріали у внутрішню службу розслідувань, повернув їх детективу.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький вважає, що НАБУ має бути відсторонено від розслідування корупційних схем при закупівлях деталей на підприємствах Укроборонпрому.

Також стало відомо, що ГПУ вважає, що Гладковський-молодший причетний до махінацій у оборонці.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва