Справа Труханова: НАБУ повідомило подробиці розслідування

18:07, 13 июня 2019
Наразі обвинувальний акт передається до суду.
Справа Труханова: НАБУ повідомило подробиці розслідування
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва САП детективи НАБУ закінчили досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно Одеського міського голови Геннадія Труханова, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України. Про це повідомляє прес-служба САП.

«13 червня 2019 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури надали Геннадію Труханову та його захисникам копії обвинувального акту та реєстру матеріалів досудового розслідування.

Наразі обвинувальний акт передається до суду для розгляду по суті», — йдеться у повідомленні.

У САП нагадали, що Одеський міський голова підозрюється у поданні завідомо недостовірних відомостей у деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2015-2016 роки, передбачених Законом України «Про запобігання корупції». Досудовим розслідуванням встановлено, що суб’єктом декларування у деклараціях за 2015 та 2016 роки подано завідомо недостовірні відомості стосовно майна та інших об’єктів декларування, які відрізняються від достовірних на суму понад 33 млн грн та 18 млн грн відповідно.

Санкція ст. 366-1 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 15 лютого у Солом'янському районному суді Києва відбулося засідання щодо справи мера Одеси Геннадія Труханова.

Також зазначимо, що 11 березня керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким повідомлено про підозру Одеському міському голові Геннадію Труханову у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді