Заволодів коштами при ремонті закладів освіти: директор фірми постане перед судом

09:50, 5 июля 2019
Обвинувальний акт вже скеровано до суду.
Заволодів коштами при ремонті закладів освіти: директор фірми постане перед судом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київською місцевою прокуратурою №5 завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно директора ТОВ «Єврорембуд», який заволодів коштами місцевого бюджету, виділеними на ремонт шкіл та дитячих садків. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як повідомлялося раніше, у 2017 році між вказаним приватним товариством та районним управлінням освіти було укладено низку договорів щодо капітального ремонту закладів освіти в Оболонському районі м. Києва. У подальшому, директор вказаного підприємства вніс до офіційних документів неправдиві відомості щодо обсягів та вартості фактично виконаних робіт, чим завдав шкоди місцевому бюджету на суму майже 400 тис. гривень.

«За результатами слідства, службовцю повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 КК України (Заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах).

На разі місцевою прокуратурою обвинувальний акт скеровано до суду та пред’явлено цивільний позов в інтересах держави на суму — 371 тис. грн», — йдеться у повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю строком до 3 років. 

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала про велику аферу в Києві. Перекладач зняв півмільйона з рахунку іноземця. Провести операцію за грошову винагороду допомогла працівниця банку.

Також ми повідомляли, що шахраї примушують киян перераховувати особисті кошти на рахунки фейкових фірм. Українцям від фінансових компаній надходять повідомлення, що вони виграли квартиру.

До того ж ми писали, що в Києві чоловік підробив документи і заволодів нерухомістю майже на 5 мільйонів гривень.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська