Гройсман наказав знайти кошти для проведення військового параду

12:51, 10 июля 2019
Прем’єр-міністр вказав на необхідність проведення параду 24 серпня.
Гройсман наказав знайти кошти для проведення військового параду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що парад на День незалежності можна провести не за рахунок державних коштів. Про це він сказав на засіданні уряду 10 липня.

Гройсман зазначив, що підтримує ініціативу Президента Володимира Зеленського щодо направлення 300 мільйонів гривень на премії українським військовим.

«Щодо проведення параду. Я вважаю, що пропозиція Президента є абсолютно правильною, я її підтримую. Для нашого уряду питання фінансового забезпечення українського воїна було одним із пріоритетних», — наголосив глава уряду.

Водночас він вказав на необхідність проведення військового параду 24 серпня.

«Цей парад має бути парадом гордості, доблесті, гідності нашого українського народу. Вважаю, що під час цього параду мільйони українців можуть засвідчити свою повагу до українських героїв», — сказав Гройсман.

Прем'єр доручив підрахувати вартість проведення військового параду на День незалежності та переглянути джерела фінансування.

«У мене є думки з цього приводу, де ми знайдемо кошти не за рахунок соціальних виплат… Ми вирішимо два питання — ініціативу про підвищення виплат та проведення параду не за рахунок соцвиплат. Ці пропозиції будуть надані президенту, і президент прийме остаточне рішення як верховний головнокомандувач», — підкреслив глава Кабміну.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що українські ветерани планують провести Марш свободи в Києві замість параду.

Також ми писали, що рішення Зеленського про відміну параду викликало незадоволення у Андрія Парубія.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України