Прогули уроків школярами: суд покарав батьків

16:33, 11 июля 2019
За прогули школярами уроків їхнім батькам доведеться сплатити штраф.
Прогули уроків школярами: суд покарав батьків
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

9 та 10 липня 2019 року Скадовський районний суд Херсонської області притягнув до адміністративної відповідальності батьків, які допустили, що їхні неповнолітні діти упродовж ІІ семестру 2018–2019 навчального року в Красненській ЗОШ без поважної причини пропустили 43 навчальні дні, або 297 годин. Про це повідомляє прес-служба суду.

Зазначається, що статтею 150 Сімейного кодексу України передбачено, що батьки зобов'язані забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти та підготувати її до самостійного життя.

Стаття 29 Закону України «Про загальну середню освіту» передбачає, що батьки або особи, які їх замінюють, зобов’язані забезпечувати умови для здобуття дитиною повної загальної середньої освіти за будь-якою формою навчання.

«Батьки вчинили адміністративне правопорушення, передбачене частиною другою статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (повторне ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей).

За постановами суду батькам школярів доведеться сплатити на користь держави 1700 грн штрафу та 384,20 грн судового збору.

Наразі постанови суду не набрали чинності, на них може бути подана апеляція до Херсонського апеляційного суду протягом 10 днів з дня їх винесення», — йдеться у повідомленні суду.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Президент України Володимир Зеленський скасував указ про носіння шкільної форми.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва