Кабмін створив нову установу — FinIT

19:15, 11 июля 2019
Намір уряду — до кінця 2020 року об’єднати IT-системи митної та податкової служб, Міністерства фінансів і казначейства.
Кабмін створив нову установу — FinIT
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів України вирішив передати всі ІТ-системи Державної податкової служби, Державної митної служби та Міністерства фінансів у новостворену установу FinIT, яка буде централізовано керувати електронними функціями цих відомств.

Про це повідомляє Liga.net із посиланням на прес-службу Міністерства фінансів. Також уряд затвердив концепцію IT-централізації системи управління державними фінансами (СУДФ). Передача IT-функціоналу і реалізація концепції відбуватиметься до 2021 року. Зокрема, до кінця поточного року на FinIT повинні перейти електронні системи податкової та митної служб, до кінця березня 2020-го — IT-функції Мінфіну та казначейства, а до кінця червня 2020-го — Державного фінансового моніторингу. Очікується, що така інтеграція дозволить досягти узгодженості IT-розвитку та впровадити єдину політику захисту інформації. 

«Ми вболіваємо за якнайшвидше налагодження взаємодії між масивами даних основних гравців у сфері державних фінансів — казначейської, податкової, митної служб та Мінфіну. Адже чим простіше буде обмін інформацією і чим зручніше IT-структура, тим швидше ми зможемо надавати дійсно якісні державні послуги нашим громадянам», — наводяться слова міністра фінансів Оксани Маркарової.

Євросоюз обіцяє надати Україні 25 мільйонів євро допомоги на розвиток цифрової економіки та електронного управління. У червні на зустрічі із бізнес-спільнотою Президент Володимир Зеленський анонсував інтеграцію в європейський цифровий ринок.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про електоральні настрої українців.

Крім того, ми писали про державну підтримку інвестиційних проектів.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва