Киян попереджають про розповсюджену схему фальшивомонетників

08:30, 21 июля 2019
Злочинця затримали, коли він продавав чергову партію фальшивок.
Киян попереджають про розповсюджену схему фальшивомонетників
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві затримали 31-річного чоловіка, який продавав фальшиві долари та євро. Про це повідомляє прес-служба поліції регіону.

Злочинця затримали, коли він продавав чергову партію фальшивок. Покупців шукав у інтернеті. Валюту пропонував за вигідним курсом.

«Чоловік хотів купити 5000 євро, спокусившись на привабливий курс. Зустрівся із продавцем на вулиці Лейпцизькій та в салоні автомобіля почали відраховувати один одному гроші. Коли потерпілий під час обміну отримав першу частину іноземної валюти - 600 євро, відразу запідозрив, що купюри мають ознаки підробки. Викликав поліцію. У зловмисника вилучили підроблену готівку. Цей чоловік вже потрапляв у поле зору правоохоронних органів за скоєння аналогічних правопорушень. Тож наразі розслідується чотири епізоди злочинної діяльності підозрюваного, який за аналогічним сценарієм обміняв потерпілим фальшиву валюту», — йдеться у повідомленні.

Слідчі відкрили кримінальне провадження. Встановлюють інших осіб, причетних до виготовлення та розповсюдження фальшивої валюти, а також остаточну кількість потерпілих від дій підозрюваного. Досудове розслідування триває. Злочинцеві загрожує до 10 років в'язниці із конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що сім аферистів, використовуючи підроблені документи, заволоділи дев'ятьма квартирами у столиці загальною вартістю понад 15 мільйонів гривень.

Також прокуратура скервала до суду обвинувальний акт стосовно зловмисника, який на підставі підроблених документів незаконно продав квартиру у Києві, що належала 84-річній киянці.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді