В одній з областей України виявлено спалах кишкової інфекції

08:15, 30 июля 2019
З підозрою на захворювання ГКІ до медичних закладів звернулися 275 осіб.
В одній з областей України виявлено спалах кишкової інфекції
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Фахівці Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України проводять постійний моніторинг захворюваності на гострі кишкові інфекції. Про це 29 липня повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю.

Минулого тижня з підозрою на захворювання гострими кишковими інфекціями (ГКІ) до медичних закладів звернулися 275 осіб. Рівень захворюваності на 27% вище порівняно з минулим тижнем.

За інформацією лабораторного центру, показник захворюваності склав 15,9 на 100 тисяч населення, що на 44% нижче максимального рівня.

Загалом по області лабораторно підтверджено 36,6% випадків ГКІ, з них в 34% — ротавірусна інфекція.

Серед причин захворювань найбільша питома вага припадає на м’ясну продукцію –— 24,2%, молочну продукцію — 20,0%, овочі, фрукти — 17,0%,

У 59% випадках захворювання на ГКІ пов'язані з уживанням продуктів та страв, які готувалися та зберігалися в домашніх умовах; 28% випадків — через придбання продуктів на стихійних ринках, 13% — на узаконених.

Крім цього, 17 жителів області своє захворювання пов’язують з водним фактором передачі, причому всі в місцях організованого купання.

За словами фахівців, для запобігання захворюванням на гострі кишкові інфекції, насамперед, слід дотримуватися правил особистої гігієни, не вживати в їжу недоброякісні продукти, дотримуватися термінів зберігання продуктів, користуватися тільки якісною питною водою.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що потрібно знати про безкоштовні щеплення в приватних клініках. Вакцину отримають тільки ті клініки, які уклали договори з Національною службою здоров'я України.

Також Верховний Суд ухвалив рішення щодо заборони відвідування дитячого садка дитиною без необхідних щеплень.

Крім того, в Амбулаторії загальної практики-сімейної медицини пройшов прес-брифінг щодо старту кампанії з вакцинації від дифтерії та правця «Вакциновані — значить захищені».

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва