НАБУ підозрює екс-директора кар’єру в розтраті грошей «Укрзалізниці»

11:00, 9 августа 2019
Підприємство відвантажило ТОВ 19 тис. 765 тонн щебеню, який залізницею переправляли до РФ.
НАБУ підозрює екс-директора кар’єру в розтраті грошей «Укрзалізниці»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

НАБУ підозрює екс-начальника Трудівського кар’єроуправління ДП «Управління промислових підприємств Державної адміністрації залізничного транспорту України» (нині — виробничий підрозділ філії «Центр управління промисловістю» ПАТ «Укрзалізниця») у розтраті державного майна в особливо великих розмірах. Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

Встановлено, що наприкінці 2013 — початку 2014 року чиновник разом із керівником приватного товариства, зареєстрованого у Донецьку, створив видимість законних підстав реалізації щебеневої продукції на адресу приватної компанії шляхом оформлення договору поставки.

У подальшому підприємство відвантажило ТОВ 19 тис. 765 тонн щебеню, який залізницею експортували до РФ. Однак жодних бухгалтерських документів на підтвердження зазначених правовідносин з держпідприємством складено не було та відповідних розрахунків не проведено. Згідно з висновками, такими діями завдано 1,2 млн грн збитків.

Так, підслідність вказаного кримінального правопорушення за Національним бюро генеральний прокурор визначив у серпні 2018 року.

Зазначається, що дії підозрюваного кваліфікуються за ч. 5 ст.191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що детективи Національного антикорупційного бюро повідомили шістьом особам, причетним до запровадження так званої формули «Роттердам+», про підозру у вчиненні дій, в результаті яких споживачам електроенергії завдано 18,87 млрд грн збитків.

Крім того, ми писали, що посадовця Держгеокадастру затримали на хабарі у 10 500 доларів.

Додамо, що громадяни з Кавказу намагалися нелегально переоформити два великих об’єкти нерухомості в Одесі. Стосовно затриманих порушено кримінальне провадження за статтею «Вимагання і незаконне позбавлення волі».

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області