$10 000 за підпис договору: командир-хабарник з Рівненщини постане перед судом

16:28, 13 августа 2019
Обвинувальний акт скеровано до суду.
$10 000 за підпис договору: командир-хабарник з Рівненщини постане перед судом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Хмельницького теруправління ДБР завершили досудове розслідування щодо командира однієї з військових частин Рівненщини, підозрюваного у вимаганні й отриманні неправомірної вигоди. Про це повідомляє прес-служба Бюро.

Досудовим розслідуванням було встановлено, що військовослужбовець вимагав і отримав неправомірну вигоду в розмірі 10 тисяч доларів США за підписання ним договорів між військовою частиною та суб'єктом господарювання на поставлення товару.

Обвинувальний акт уже скеровано до суду.

«Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснювала військова прокуратура Рівненського гарнізону Західного регіону України.

Кваліфікація: одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Санкція статті: у разі доведення вини військовослужбовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з конфіскацією майна», — йдеться у повідомленні Бюро.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що два чиновники Укрзалізниці вимагали від підприємця хабар у розмірі 270 тисяч гривень.

Також на Львівщині співробітники Служби безпеки України блокували діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей у громадян, зокрема представників комерційних структур.

Додамо, що сумський суддя вимагав 26 тисяч доларів хабара.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки