Електронні послуги в Україні: як впроваджуватимуть нововведення

17:00, 14 августа 2019
Українцям забезпечать отримання доступу до своїх даних в базових реєстрах через е-кабінет.
Електронні послуги в Україні: як впроваджуватимуть нововведення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабмін на своєму засіданні 14 серпня схвалив план виконання Указу Президента № 558/2019 про електронні послуги. Про це повідомляє перший заступник голови Державного агентства з питань електронного урядування Олексій Вискуб на своїй сторінці в Facebook.

Зазначається, що чиновники почали проводити зустрічі з Мін’юстом, ДФС, ПФУ, Держгеокадастром та МВС, щоб забезпечити можливість українцям отримувати через е-кабінети доступ до своїх даних в базових реєстрах — майно, бізнес, земля, транспорт, податки, РАГС тощо.

«До речі, часто бачу в коментарях, що обмін між реєстрами призведе до неконтрольованого доступу невідомо кого до персональних даних. На жаль, це було раніше і ще є зараз. Але в системі Трембіта, яка запроваджує єдині підходи та правила до е-взаємодії, реалізовано ключовий принцип ЄС — громадянин має право знати, хто і на якій підставі запитував інформацію з реєстру про нього (крім винятків). Цю інформацію згодом ми також плануємо реалізувати в е-кабінеті громадянина», — зазначає Вискуб.

Відомо, що указ містить такі важливі завдання, як розвиток е-послуг (портал, е-кабінет, мобдодаток, е-оплата, пріоритетні е-послуги), е-ідентифікація (демографічний реєстр, верифікація даних про громадян, єдиний ідентифікатор) та аудит державних реєстрів.

Нагадаємо, раніше про основні кроки уряду у сфері інформаційних послуг «Судово-юридичній газеті» розповів перший заступник голови Державного агентства з питань електронного урядування України Олексій Вискуб.

Крім того, 22 травня запрацювала перша електронна взаємодія, реалізована в межах національної системи електронної взаємодії «Трембіта».

Також ми писали, як отримати довідку про несудимість онлайн.

Додамо, що в Україні з 1 серпня клієнти Акредитованого центру сертифікації ключів ІДД ДФС зможуть отримати електронні довірчі послуги від надавача виключно на захищені носії ключової інформації.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва