Стало відомо, у чому НАБУ звинувачує Гримчака: схеми зловживань

17:40, 15 августа 2019
Гримчака та помічника затримали після одержання частини грошових коштів — 450 тисяч доларів та 30 тисяч доларів.
Стало відомо, у чому НАБУ звинувачує Гримчака: схеми зловживань
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне антикорупційне бюро оприлюднило схеми зловживань, які інкримінують заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Як зазначає Бюро, чиновник отримав 80 тисяч доларів від представника інтересів приватного товариства за вирішення проблеми стягнення боргу з іншого приватного підприємства.

«Після одержання першої частини неправомірної вигоди в сумі 50 тис. доларів заступник міністра та його помічник розподілили кошти між собою. Другу частину у сумі 30 тис. доларів їм було передано 14 серпня 2019 року», — йдеться в повідомленні прес-служби.

До того ж відомо, що Гримчак запропонував свої послуги із забезпечення погодження проектної документації за грошову винагороду у розмірі 1 млн доларів. Йшлося про здійснення будівельних робіт на земельних ділянках у Києві, які належать до пам’яток культурної спадщини.

Так, Гримчака та помічника було затримано після одержання частини грошових коштів — 450 тис. доларів та 30 тис. доларів. 

«За результатами здійснених обшуків виявлено та вилучено всю суму неправомірної вигоди, одержаної 14 серпня 2019 року, а також частину одержаної раніше», — повідомили в НАБУ.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що спецслужби СБУ і НАБУ в Києві затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака і його помічника на хабарі в розмірі 480 тисяч гривень.

Також ми писали, що у Міністерстві культури заявили, що не мають жодного відношення до вимагання неправомірної вигоди заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрієм Гримчаком та його помічником. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді