На Київщині викрили небезпечного бойовика «ДНР»

22:50, 19 августа 2019
Бойовик брав участь у військових навчаннях, які проводили з особовим складом кадрові військовослужбовці збройних сил РФ.
На Київщині викрили небезпечного бойовика «ДНР»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Київщині силовики викрили колишнього бойовика терористичної організації «ДНР». Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як з’ясувало слідство, у 2014 році мешканець Харцизька три місяці проходив «військову службу» в одному з незаконних збройних формувань так званої «ДНР». У складі НЗФ зловмисник виконував функції охоронця штабу, дислокованого в його рідному місті. Бойовик брав участь у військових навчаннях, які проводили з особовим складом кадрові військовослужбовці збройних сил РФ.

До того ж він залучався до чергувань на блокпостах та бойового чергування на позиціях поблизу лінії розмежування. Чоловік майже два роки працював на шахті, після чого вирішив переїхати на Київщину.

«Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання зловмисника в одному з районів Київської області правоохоронці виявили додаткові докази його протиправної діяльності — кілька мобільних телефонів і комп’ютерну техніку, які містять листування, пов’язане із участю у терористичній організації», — йдеться у повідомленні. 

Слідчі СБУ повідомили бойовику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України. Зловмисник повністю визнав свою провину і надав викривальні свідчення щодо присутності кадрових російських військових на тимчасово окупованих територіях. Наразі досудове розслідування у кримінальному проваджені, процесуальне керівництво в якому здійснювалось прокуратурою Київської області, завершено, матеріали справи з обвинувальним актом передані до суду для розгляду по суті.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що СБУ затримала «голову сільської ради» з Новоазовського району (окупована територія Донецької області), яка допомагала бойовикам.

Крім того, в Одесі суд визнав 27-річного чоловіка винним у скоєнні злочину проти національної безпеки України. За результатами спеціального (заочного) судового розгляду одесита засуджено до 5 років позбавлення волі.

Додамо, прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 39-річного одесита, якого також підозрюють у злочинах проти основ національної безпеки держави.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки