В Укравтодорі пояснили, чому обвалився міст у Харкові

16:15, 25 августа 2019
Руйнування мосту біля Харкова відбулося через удар перевантаженої фури.
В Укравтодорі пояснили, чому обвалився міст у Харкові
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Аварійне руйнування частини шляхопроводу через залізницю на дорозі М-18 в районі с. Пісочин (об’їзна дорога Харкова) відбулося через динамічний удар перевантаженої фури. Про це повідомила прес-служба Державного агентства автомобільних доріг України («Укравтодор») на своїй сторінці у Facebook.

«За попередніми даними, руйнування відбулося через суттєве перевантаження однієї із фур, що пересувалася мостом, в результаті чого відбувся зсув плити та руйнування конструкції. Зміщення конструкції, за попередньою інформацією, зміг спричинити динамічний удар перевантаженої фури, про що свідчить чітко виражений гальмівний шлях у межах місця руйнування», - йдеться у повідомлені. 

Згідно з експертизою, проведеною у травні 2018 року, транспортна споруда (побудована у 1977 році) кваліфікувалася як працездатна і до категорії аварійних не належала. Спеціалісти аналізують камери відеоспостереження, вивчають гальмівний шлях та інші фактори для встановлення причини руйнування. 

Наразі транспортні потоки направлено по іншій частині Окружної - по дорозі Київ-Харків-Довжанський. Рух залізничного транспорту на під’їздах до шляхопроводу уповільнено.  В результаті події ніхто не постраждав. Рух цією ділянкою закрито. Тільки після обстеження буде прийнято рішення щодо відновлення або ділянки мосту, або необхідності повної реконструкції мостової споруди, наголосили в «Укравтодорі».

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що у Харкові обвалився міст.

Крім того, ми писали, що у Києві розсипається Пішохідний міст

Також відомо, що в центрі Києва, на вулиці Інститутській, на два місяці перекриють пішохідний міст.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки