У Києві планують скасувати плату за лічильники окремим платежем, — КМДА

12:15, 2 сентября 2019
Плату за обслуговування будинкових лічильників мають на меті внести в тарифи на ЖК послуги.
У Києві планують скасувати плату за лічильники окремим платежем, — КМДА
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міська влада Києва пропонує включити плату за обслуговування будинкових лічильників в тарифи на комунальні послуги з опалення, постачання холодної та гарячої води відповідно. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

«Включення вартості обслуговування лічильників в тариф забезпечить відповідальність за технічний стан і справну роботу обладнання постачальників послуг, а не домову громаду», — йдеться в повідомленні.

Закон України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» визначає, що споживачі комунальних послуг повинні платити внески за обслуговування вузлів комерційного обліку, оскільки в тарифах ці витрати більше не враховують. Цей внесок повинен додатково включатися в плату за ЖК послуги і в квитанції на оплату повинен відображатися окремим рядком.

КМДА повинна ввести нарахування внесків за IV квартал 2019 року.

Розміри цих внесків встановлюють органи місцевого самоврядування.

Відповідно до розрахунку «Київводоканалу» за обслуговування вузлів комерційного обліку централізованого водопостачання, розмір внесків становить від 89 коп. до 113 грн у квартал за одне приміщення в будинку.

«Розмір внеску залежить від кількості квартир в будинку, тобто ми отримаємо дискримінаційні нарахування — для однієї квартири вони складуть кілька гривень, а для іншої — кілька сотень гривень. Включення вартості обслуговування лічильників в тариф і пропорційний розподіл є більш доцільним і справедливим », — наголошує Петро Пантелєєв.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що Кабмін ухвалив рішення щодо абонплати за ЖК послуги в багатоповерхівках.

Крім того, суд роз’яснив, у якому випадку порушуються права нового власника будинку

Також відомо, що комунальні послуги не мають права відключити за борги

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде