В Україні буде затверджено єдиний порядок перевірки води: постанова Кабміну

16:35, 5 сентября 2019
Постанова покликана забезпечити ефективне виконання міжнародних правових зобов’язань України у сфері охорони природи.
В Україні буде затверджено єдиний порядок перевірки води: постанова Кабміну
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів України затвердив постанову від 21 серпня 2019 р. №828 про порядок перевірки, взяття проб води та проведення їх аналізу.

Згідно з документом, уряд постановляє затвердити Порядок перевірки, взяття проб води та проведення її аналізу. Також йдеться про те, що міністерства та інші центральні органи виконавчої влади повинні привести власні нормативно-правові акти у відповідність із цією постановою.

Нині в Україні відсутній єдиний механізм перевірки, взяття проб води та проведення їх аналізу, що ставить під сумнів правомірність дій контролюючих органів під час встановлення фактів забруднення та розрахунку розміру збитків.

Відсутність нормативно-правового акта, який регулює відносини під час встановлення джерела забруднення, призводить до негативних наслідків для морського середовища та шкодить іміджу України як морської держави та надійного партнера.

Ухвалення цього акта забезпечить ефективне виконання міжнародних правових зобов’язань України у сфері охорони навколишнього природного середовища в частині виконання зобов’язань, що випливають із членства України в міжнародних організаціях, діяльність яких пов’язана з морським та річковим транспортом, торговельним мореплавством, та чіткий, єдиний, прозорий механізм фіксації факту забруднення та встановлення джерела забруднення.

Таким чином, реалізація постанови дозволить встановити чіткий та єдиний механізм перевірки, взяття проб води і проведення їх аналізу та сприятиме впровадженню заходів, спрямованих на запобігання забрудненню навколишнього природного середовища (територіального моря України) суднами, що здійснюють плавання на внутрішніх водних шляхах України, та ефективності виконання зобов’язань України за Міжнародною Конвенцією із запобігання забрудненню з суден 1973 року, з поправками 1978 року.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що кияни зафіксували масований злив забрудненої води в притоку Дніпра

Крім того, ми писали, що Кабмін виділить до 5% прибутку на розвиток ІТ-індустрії в Україні

Також відомо, що Кабмін затвердив постанову щодо спільної з ЄС транзитної системи на митницях

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва