Голова ДПС про ухвалення закону щодо зменшення тиску на бізнес

09:50, 12 сентября 2019
Сергій Верланов зауважив, що ухвалений законопроект — перший крок до того, щоб забути про безпідставні обшуки, вилучення документів та майна у підприємців.
Голова ДПС про ухвалення закону щодо зменшення тиску на бізнес
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

11 вересня, на засіданні Верховної Ради України у першому читанні ухвалено законопроект №1080 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо зменшення тиску на бізнес», повідомляє голова Державної податкової служби Сергій Верланов на своїй сторінці у Facebook.

Згідно з повідомленням, статтю 205 «Фіктивне підприємництво» було виключено з Кримінального кодексу України.

Верланов зазначає, що ця стаття була потужним засобом в арсеналі недобросовісних податківців та силовиків, які використовували її для створення тиску на підприємців, але не забезпечувала механізмом боротьби з тими, хто не сплачує податків.

«По-перше, стаття 205 «Фіктивне підприємництво» була виключена з Кримінального кодексу України. Ця стаття була потужним засобом в арсеналі недобросовісних податківців та силовиків, які використовували її для створення тиску на підприємців», — наголошує він.

Також зазначається, що було підвищено поріг кримінальної відповідальності за ухилення від сплати податків. Підприємці, які вчасно не сплатили податки в розмірі до 2 881 500 грн вже не будуть піддані негайному кримінальному переслідуванню зі всіма сумними наслідками.

«Це перший крок до того, щоб забути про «маски-шоу», безпідставні обшуки, вилучення документів та майна у підприємців.

У той же час це не означає, що новою Податковою службою не застосовуватимуться адміністративні інструменти для забезпечення справжності нарахувань податків. Але це робитиметься у цивілізований спосіб без надмірного застосування сили», — пише Верланов.

Голова ДПС наголосив на необхідності таких змін у законодавстві.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» проводила онлайн-трансляцію засідання Верховної Ради України

Крім того, ми писали, що Верховна Рада ухвалила рішення щодо закону про зменшення тиску на бізнес.

Також відомо, що зміни в законодавстві влада пояснює державним інтересом.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді