Законопроект про зміни до проходження стажування в адвокатурі відкликано

17:19, 24 сентября 2019
Цей законопроект передбачав звільнення від проходження стажування осіб, які мають понад 5 років досвіду роботи в галузі.
Законопроект про зміни до проходження стажування в адвокатурі відкликано
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Проект Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» (щодо удосконалення норм чинного законодавства України про адвокатуру та адвокатську діяльність) відкликано  та знято з розгляду порядку денного другої сесії Верховної Ради. Про це НААУ повідомив автор законопроекту, народний депутат Дмитро Шпенов у відповідь на звернення НААУ.

Законопроект передбачав звільнення від проходження стажування осіб, які мають стаж роботи в галузі права п’ять і більше років.

Всередині вересня НААУ звернулася до нардепа з проханням відкликати цю законодавчу ініціативу. При цьому НААУ обгрунтовувала своє звернення тим, що особа, яка має стаж роботи у галузі права, але не працювала помічником адвоката, не має навичок, необхідних для опанування адвокатською професією. Відтак, розширення кола осіб, які звільняються від проходження стажування, матиме наслідком погіршення рівня надання професійної правничої допомоги, що призведе до порушення конституційних прав громадян.

Законодавець у чинному Законі України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» передбачив проходження відповідного стажування з тим, щоб особа, яка підтвердила свій рівень теоретичних знань, після складання кваліфікаційного іспиту також змогла отримати й практичний досвід, необхідний для належного представництва й захисту інтересів клієнта. Виняток становлять особи, які мають стаж роботи помічника адвоката не менше одного року за останні два роки, оскільки, вважається, що такі працівники вже мають практичний досвід роботи адвоката.

НААУ сподівається на те, що зміни до профільного законодавства і надалі напрацьовуватимуться і прийматимуться у діалозі з адвокатською спільнотою.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що НААУ застерігає від ухвалення законопроекту щодо змін у суддівському врядуванні.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області